Noutăți

MEET THE GEEKS - EDIȚIA 6 - "Share your Know-How"

Meet the Geeks a ajuns anul acesta la cea de a 6-a ediție.

Meet The Geeks a început ca un un program intern Visma prin care angajații cu experiență realizează prezentări în domeniile lor de specialitate, aceasta fiind una dintre modalitățile de transfer de cunoștințe de la seniori la juniori.

Începând cu anul 2016, compania a extins acest concept spre mediul universitar, prin introducerea a două workshopuri pentru studenți: Platform Excellence și Development Excellence. În timpul workshop-ului, participanții au ocazia de a se dezvolta pas cu pas, sub îndrumarea specialiștilor companiei. Conținutul cursurilor este mereu actualizat pentru a lua în considerare cele mai noi tehnologii din industria IT, reflectând tendința companiei de extindere pe piață SaaS.

 
Află mai multe...

Serverless Monitoring System - Nicoleta Botoșan

Serverless architecture, also known as  Function as a Service (FaaS) or serverless computing, is a dynamically growing trend among cloud service models nowadays because it mitigates the cost, complexity and effort of building and maintaining a physical or cloud-based infrastructure. This “Serverless” hype that has occurred not only because some cloud vendors like AWS  have intensively advertised this kind of ecosystem, but mostly because it has plenty of benefits when it comes to cost-saving, which is determined by reducing the focus on infrastructure since that will be handled by the cloud providers.

The difference between data-center based and cloud-based infrastructures is well known, and we won’t go into details about this. On the other hand, maybe you ask yourself what is the major difference between “older” cloud-computing architectures and FaaS. Simply put, you don’t have to invest time and energy into provisioning and maintaining underlying infrastructure at all, and your costs are generated only by running applications, so you don’t end up paying for idle resources that expect to have something to execute.

 
Află mai multe...

Tendințele anului 2019 în domeniul Business Intelligence

Cu ajutorul tehnologiilor BI, companiile colectează și analizează date care sprijină managerii în luarea deciziilor. Motivul pentru care companiile investesc în aceste tehnologii rămâne relativ constant de la un an la altul, dar modul lor de folosire evoluează continuu. Pentru a fi competitivi trebuie să acționăm proactiv și să valorificăm noile tendințe.

 
Află mai multe...

We code, we love, we are the Visma girls

Pe 8 martie le sărbătorim pe ELE. Sunt soțiile, iubitele, surorile, prietenele, mamele și colegele noastre, iar luna aceasta le este dedicată încă din anul 1975. Astăzi, le celebrăm pe fetele din echipa Visma, care programează, inovează și excelează într-un domeniu al logicii, al rațiunii și într-o lume de care nu toate sunt atrase.

 

Află mai multe...

Scurt ghid despre recrutare

Visma Software își desfășoara activitatea în zona de vest și centrală a țării, o zonă dezvoltată din toate punctele de vedere: industrial, imobiliar, pe partea de servicii și ca infrastructură.  De la an la an se observă că forța de muncă disponibilă este tot mai restrânsă. Această barieră a împins departamentul de Resurse Umane să iasă din zona de confort înlocuind abordarea administrativă cu una bazată mai ales pe creativitate, analize informaționale, pe partea de dezvoltare de abilități tehnice avansate, cu flexibilitate în a schimba strategii de la o zi la alta.

Domeniul nostru de activitate, cel al Tehnologiei Informației, este într-o continuă evolutie, astfel că, cei care își desfășoară activitatea în această arie au constant ceva nou de asimilat. În acest context, și strategiile de recrutare ale personalului în compania noastră a trebuit să-și sincronizeze modalitățile de abordare și evaluare atât pe profilul candidatului cat și profilul postului. Recrutarea are la bază un proces cu etape bine definite și totuși flexibil, în plus, se desfășoară într-un mediu destins și profesional.

Află mai multe...

Visma and Friends Learning Club - Introducere în programarea vizuală

Deoarece nu ne pasă doar de echipa noastră ci și de cei cu care își petrec timpul cel mai mult, am decis să lansăm proiectul Visma and Friends Learning Club*. Ce însemnă asta?

Dacă ai rude curioase de domeniul tău de activitate sau prieteni care vor să îți împărtășească pasiunile, săptămâna aceasta începem cursurile de programare pentru începători. Pune-i pe listă și poate ajungem să vorbim cu toții același “Limbaj.” ;) Obiectivul principal al acestui curs demo este de a da un start persoanelor interesate de Visual Programming prin crearea de aplicații scurte și amuzante C#. 
Află mai multe...

Cum s-a încheiat Cupa ULBS la schi și snowboard unde Visma a fost partener principal

Duminică, 17 februarie 2019, a avut loc Cupa Universității „Lucian Blaga” pentru schi și snowboard, eveniment desfășurat la Arena Platoș, de la Păltiniș, unde Visma România a fost partener principal.

Competiția a ajuns anul acesta la cea de-a șasea ediție și a fost dedicată studenților, absolvenților și cadrelor didactice ale ULBS, precum și instituțiilor invitate: Visma și Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Află mai multe...

Working with AI in Visma By Alina Negulescu, PhD - Business Process Expert

Process Automation (PA) Team in Visma IT & Communications AS (VITC) puts Machine Learning (ML), Chatbots and Robotic Process Automation (RPA) at work for automating business processes for the entire Visma Group.

Află mai multe...

Modularizarea unui monolit: Andreea-Maria Pop, Petru Flueraș

Este greu de imaginat că ar putea exista, vreodată, cea mai bună variantă de arhitectură. 
Fiecare tip se potrivește în funcție de context și se mapează pe cazuri concrete. Sistemele software evoluează și se schimbă constat, astfel că arhitectura este vulnerabilă la modificări. Cu toate că poate părea potrivită în faza incipientă a proiectului, acest lucru nu rămâne valabil pe termen lung. Există, însă foarte rar, cazuri în care arhitectura e clar conturată la începutul unui proiect. În general, viteza de dezvoltare a noilor funcționalități este prioritară. Toate aceste lucruri tind către un monolit care se va dovedi, în cele din urmă, greu de întreținut și extins.
 
Află mai multe...

Experiență sau talent? Ce contează mai mult într-un domeniu în permanentă schimbare?

Atunci când vorbim despre domenii dinamice, care se schimbă mereu, experiența are un rol important, însă și talentul își spune cuvântul în orice problemă apărută în procesele din domeniul tehnologiei informației.
În opinia lui Merete Hverven, Deputy CEO al Visma, oamenii cu adevărat talentați pot depăși orice așteptări.
 
Află mai multe...

Feedback pozitiv pentru Visma Software România

Visma România reunește în Timișoara și Sibiu peste 470 de angajați - adevărați profesioniști în specializările alese. Echipa a ajuns în atenția liderilor Visma care o descriu simplu: "un model de inspirație".
Află mai multe...

Visma <3 AWS:reInvent Las Vegas

Cele mai importante resurse ale unei companii nu sunt echipamentele, ci oamenii creativi. Iar pentru inovație este mereu nevoie de inspirație. Valoarea participării la evenimente este inestimabilă, pentru că, în cadrul lor, experții vor descoperi mereu o sursă de inspirație în domeniul tehnologiei informației, pe care o vor da, la rândul lor, tuturor membrilor echipei. Trei membri ai echipei Visma Software din Timișoara au mers anul acesta la AWS:reInvent, în Las Vegas.

 
Află mai multe...

Visma TechTalks@Sibiu 27 Nov 2018

We are happy to announce that the 2nd edition of Visma TechTalks@Sibiu will be held on November 27th, 2018.

Location: Visma Software headquarters, Strandului Street, no. 2B, Hattrick Offices building, Sibiu
Session: Forget about Javascript, long live Blazor!

The presentation topic is focused on Web Development using Blazor, a .NET web framework that uses C#/Razor and HTML to generate code that will run on the browser.

In the current landscape of web development where each day new frameworks appear to "help" facilitate different aspects of the development, Blazor tries to offer some alternatives to the current mainstream: stability, consistency, speed and scalability. Blazor manages to run on the browser via WebAssembly - an open web standard, supported in web browsers without plugins. WebAssembly is a compact bytecode format optimized for fast download and maximum execution speed.

Află mai multe...

Visma TechTalks@Sibiu 01 Nov 2018

We are happy to announce that the 1st edition of Visma TechTalks@Sibiu will be held on November 1st, 2018.

Location: Visma Software headquarters, Strandului Street, no. 2B, Hattrick Offices building, Sibiu
Session: Scaling teams and applications in the Cloud using DevOps and ITIL

Stay up to date with what's trending:
  • How does a team scale in doing more with the same number of team members?
  • What are the processes and principles that are at the core of enabling healthy and sustainable growth for a team?
  • How a development team (DevOps team) must function so that innovation and creativity are part of their normal work?
  • What does a team needs to do in order to keep support cost under a certain threshold?
  • Considering all the questions above, how did AWS got to be as big as it is?
  • Did you know that AWS has a dedicated team that provides DevOps education as a service to their partners?
 
Află mai multe...

Povestea unui trainee Visma

Știm că experiența nu se obține decât muncind. Astfel că, cei care vor să facă primii pași în câmpul muncii nu pot să nu se întrebe cum obții acea experiență dacă toate companiile o cer la angajare? Ei bine, răspunsul este cât se poate de simplu: programele de internship sau trainee. Pe lângă faptul că puteți experimenta viața la Visma, aceste programe vă pot ajuta să faceți parte din echipa noastră, dacă ne potrivim.

Află mai multe...

PUDD Berlin 2017

Product Unit Developer Days 2017 - Berlin
Află mai multe...

GLA London 2016

Start și de la capăt

află mai multe...

Christmas Party 2015

Puțină distracție
află mai multe...

PMI Sibiu 2015

Întâlnirile PMI la Sibiu
află mai multe...

Zilele carierei Timisoara 2015

Zilele carierei în Timișoara
află mai multe...

PUDD Praga 2015

Product Unit Developer Days 2015 in Praga
află mai multe...

Lumen 3D contest

Competiție 3D mapping
află mai multe...

Summer party 2015

Summer party 2015
află mai multe...

Cupa Sponsorilor

Cupa Sponsorilor la Turul Ciclist al Sibiului 
află mai multe...

Timotion

Timotion prima ediție
află mai multe...

BuzzCamp Timișoara

Visma a participat la BuzzCamp
află mai multe...

Științescu

Visma Software susține financiar Fondul Științescu
află mai multe...

Folosim cookies pentru a colecta informații despre modul în care alegeți să interacționați cu website-ul nostru. Le folosim pentru a crea un profil personalizat, în așa fel încât conținutul pe care vi-l afișăm să se potrivească cu interesele dvs. Acceptând, ne permiteți să procesăm aceste date. Mai multe detalii, aici.